Rádiós Internet, mikrohullámú, mi ez?
Internet elérés szolgáltatás 2,4 GHz és 5 GHz mikrohullámú frekvencián.

Kell-e hozzá vezetékes telefon vagy kábel-tv?
Nem, a rendszer önállóan, függetlenül működik a kábeles szolgáltatásoktól.
 
Ki veheti igénybe a szolgáltatást?
18 éven felüli magánszemélyek, cégek és intézmények egyaránt köthetnek szerződést.

Hogyan fizethetek elő a szolgáltatásra?
A szolgáltatás igénybevételére jelentkezni kell telefonon, e-mailben, postán vagy közvetlenül cégünknél. Az igénybejelentést visszaigazoljuk és egyeztetünk egy időpontot a helyszíni felmérésre, amit egy kollégánk végez el. A felmérés során derülhetnek ki olyan műszaki feltételek, amelyek a szolgáltatás megvalósíthatóságát korlátozzák. Amennyiben működhet a szolgáltatás, időpont egyeztetés után kollégáink elvégzik a telepítést és megkötik a szerződést.

Mire van szükségem otthon a szolgáltatás igénybevételéhez?
A működéshez szükséges, hogy a telepítési helyen antennát lehessen elhelyezni.
Szükség van egy darab számítógépre, vagy egyéb eszközre, mely rendelkezik szabványos RJ45-ös hálózati csatlakozóval, képes PPPOE kapcsolat kezelésére, és rendelkezik az Internethasználathoz szükséges szoftverekkel.
 
Hogyan zajlik a telepítés?
Kollégáink elhelyezik és tesztelik a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges antennát. Elhelyezik az antennát és a hozzá tartozó végponti eszközt, majd felszerelik a csatlakozókat. Végül összekötő kábellel csatlakoztatják a számítógépet az eszközhöz, és a számítógépen a szükséges beállításokat elvégzik, rövid bemutatót tartanak.
 
Milyen antennát helyeznek el?
A szolgáltatás igénybevételéhez az európai szabványnak, és a környezeti adottságoknak megfelelő antennát helyezünk el a bázisállomástól lévő távolságtól függően.
 
Milyen messze lehet a számítógépem az antennától?
A bekötés során távolság 25 m. Ennél távolabbi pontra (akár 40m) többletköltséggel vállaljuk a kábelezést.
 
Köthetek-e több számítógépet a hálózatra?
Igen. Ehhez elosztó eszközök, és összekötő kábelek szükségesek, melynek beszerzéséről és beállításáról Önnek kell gondoskodnia. Javasoljuk szakember vagy szaküzlet segítségét vegye ehhez igénybe.
 
Zavarja-e az időjárás a rendszer működését?
Megfelelően beállított antennákkal nem.
 
Egészségre ártalmas lehet-e a sugárzás?
Az adóteljesítmény maximálisan 100 mW, ami egy mobiltelefon sugárzásának 1/20 része (ha a mobil rossz vételi körülmények közt ad), a működésről sugárbiológiai szakvéleménnyel rendelkezünk.
 
Mit jelentenek a sávszélesség értékek?
A sávszélesség értékek (pl. 256 kbps) maximális adatátviteli sávszélességet jelentenek, melyek átlagos Internet hozzáférést biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy az idő jelentős részében ilyen sebességgel működik a kapcsolat, de nem garantált a sávszélesség értéke. A minimális sávszélesség értékek az általános szerződési feltételekben olvashatók.

Fontos tudnivalók:

Szolgáltatási terület: Nagyvenyim, Baracs, Mezőfalva, Nagykarácsony, Dunaújváros külterület

  • Az szolgáltatást kizárólag az AntennaNET szolgáltatási területein élő előfizetők vehetik igénybe! A szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges telefon előfizetés illetve kábeltv előfizetés. A Szolgáltató szolgáltatását saját vezeték nélküli hálózatán nyújtja.
  • A szolgáltatás megrendelése után leendő Ügyfeleinknél felmérést végzünk, amely a megfelelő szolgáltatás nyújtásához szükséges. A kiépítés feltétele, hogy a bekötési pont optikai rálátással rendelkezzen a Szolgáltató által működtetett bázisállomások egyikére. Az Előfizetői végpont bekötése, csak pozitív eredményű mérés után lehetséges.
  • A szolgáltatás igénybevételét befolyásolja a bekötési pont távolsága a szolgáltató bázisállomásától, a tiszta rálátást zavaró növényzet, tereptárgy.
  • A szolgáltatást cégek és magánszemélyek is igénybe vehetik. A szolgáltatások forgalomkorlát mentesek, és folyamatos hozzáférést biztosítanak.
  • Mikrohullámú Internet szolgáltatásunkkal magánszemélyeknek és vállalatoknak is egy gyors, megbízható, szélessávú Internet összeköttetést biztosítunk.
  • Az Internet szolgáltatáshoz szükséges berendezéseket minden Előfizető számára a Szolgáltató biztosítja. Az Előfizetői végponton elhelyezett eszközöket /antenna, modem, kábel, stb./ a szerződés fennállásáig az Előfizető használja, de ezen berendezések felett tulajdonjogot nem szerez.